diumenge, 14 de gener del 2018

TREBALLEM EL VOCABULARI

Com a cloenda del treball de l'antic Egipte, els nens i nenes de 2n hem fet un recull de vocabulari elaborant llistes classificades.
La primera llista ja la vam categoritzar. Entre tots vam definir què era un nom i a partir d’aquí en grups de 4 vam anar elaborant el llistat.
Aquestes llistes es van posar en comú per deixar-ne una única amb tots els noms que havien sortit sense cap repetició. 


Per enganxar els diferents noms al mural vam tornar a classificar les paraules, aquest cop diferenciant entre nom propi i nom comú. El gran nombre de faraons i Déus egipcis facilita molt la tasca. Vam trobar 81 noms, 46 comuns i 37 propis.
I finalment, dins de cada subgrup encara vam fer una segona classificació decidint ells mateixos el criteri: objectes, oficis, llocs, tipus de monuments i animals per als noms comuns. Faraons, Déus, noms de llocs i noms de monuments per als noms propis.

   

Per a la segona llista vam definir què era un verb i en treball oral i en gran grup van anar sortint diferents verbs que vam anar escrivint en cartronets.
Amb tots els verbs que havíem trobat, 51 en total, vam fer una classificació per terminacions verbals i un cop consensuada la classificació, la vam agrupar i enganxar al mural.













La tercera llista la vam dedicar als adjectius. A partir d’un nom i un verb de les llistes anteriors cada nen i nena intentava trobar un adjectiu adient. I en vam trobar 61!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada